[O1] W końcu ją mam :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tatakuby
    Ambiente
    • 2009
    • 137

w moore też jest przycisk na konsoli

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

a macie na konsoli wylacznik ASR?
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

ja mam Ice+ ale przycisku do wlewu paliwa nie mam. Wylacznika ASR tez nie mam, bo nie mam ASR (jest tylko ABS MSR i MBD(?) czyli asystent hamowania). Sadze ze nie zalezy to od wyposazenia ale od daty produkcji. Jak widac pomiedzy 5 a 22 grudnia nastapila jakas zmiana w produkcji. W sumie mozna by troche ponarzekac u dealera ze przyszlo co innego niz ogladalem...

Jak widac zmiany sa nawet w schodzacym modelu, np w wakacje zmienily sie lusterka i kierownica (swoja droga calkiem fajna ta kierownica).

Ps. EDS i ASR sa tylko w standardzie w 1,8T

Komentarz

• dontak
          Rider
          • 2008
          • 586
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Odbierałem 30 grudnia. W salonie stały dwie. Moja i kombi. Obie w wersji more. Moja ma korek na kluczyk a kombi miała wlew otwierany z przycisku. Także nie wiem od czego to zależy.

P.S. Bardzo podoba mi się nowa kierownica i wielkie lusterka. W zeszłym roku jeździłem O1 z 2004r. i wydaje mi się że teraz lepiej działa wspomaganie
          OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• hijos_szczecin
            Classic
            • 2008
            • 24

Geatuluje zakupu

Ja swoją O1 1.6 BFQ jeżdzę już od ponad roku. (ostatnio pierwszy przegląd i serwis olejowy).

To moja 3 skoda i pierwsza Octavia i nie zamienię jej na żadne inne auto (chyba że na OII FL). A tak poważnie : jak dotąd żadnych problemów, tylko paliwko i troche oleju w międzyczasie ale odrobine (przebieg 24000, dłuugie trasy autobahnami głównie 90%). Co do moich uwag i obserwacji to:

Na plus:

1. Silnik 1.6 to stara sprawdzona konstrukcja, może już nie najnowsza ale nie do za.....nia! (mój ojciec miał Passata z tym motorem i jak sprzedawał z przebiegiem 230000 to autko było idealne jesli chodzi o motor) spalanie jak dla mnie akceptowalne i nie przesadzone (wiadomo że to nie Green-line diesel ale coś za coś)

2. Konstrukcja zawieszenia i "budy" choć ma już swoje lata jest niezawodna i tania w serwisowaniu (prosta konstrukcja). Zewnętrznie auto podoba mi się bardziej niż OII (szczególnie na fajnych alusach) Bagażnik, jak w każdej Octavce, to wzór do nasladownia dla innych marek...

3. Wyposażenie jak za tą cene kompletne (klima, szyby przód tył, czujniki parkowania, listwy boczne, lusterka podgrzewane/elektr, centr zamek itp. itd.)

Na minus:

1. W środku auto trochę smutne, ponure i widać że to ppprzednia epoka, choć znam auta które wygląają gorzej choć zostały zaprojektowane niedawno....OII to już jednak inna klasa i wygląd kabiny i kokpitu...

2. Skrzynia biegów trochę chaczy, ale podobno ten typ tak ma..(może to wina "bolca" od blokady....)

3. Wygłuszenie jak dla mnie troche słabe, na trasach pow. 120 km/h już naprawdę trzeba zapodać głośno muzę...

Podsumowując, myślę że zakup dobry i za te pieniądze to jeden z lepszych wyborów....
            Albo idź na calość albo idź do domu....

Komentarz

Pracuję...